Moğolistan Ankara Büyükelçisinin 27 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirdiği ziyaret

31 Aralık 2019

Moğolistan Büyükelçisi Ekselansları Bold RAVDAN ile beraberindeki heyet, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa GÜMÜŞ’ü Makamında ziyaret etti.
Moğolistan Büyükelçisi Ekselansları Bold RAVDAN ile beraberindeki heyet, 27.12.2019 tarihinde Gümrükler Genel Müdürü Mustafa GÜMÜŞ’ü Makamında ziyaret etti. Ortak tarih ve kültür vurgusu yapılarak başlayan görüşmede, ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında gümrük idareleri arası işbirliği yönüyle değerlendirmelerde bulunuldu.
İki ülke arasında imzalanan Gümrük İşbirliği Anlaşması’ndan bahisle ticaret hacminin artırılmasına yönelik temenniler dile getirildi. Moğolistan heyeti tarafından, özellikle hava limanı gümrük işlemleri, risk analizi ve istatistik alanlarında Moğolistan Gümrük İdaresinin kapasitesinin artırılması hususunda tecrübe paylaşımı yapılmasının önemine vurgu yapıldı.
Yasal ticaretin kolaylaştırılması kapsamında yürütülen ülkemiz çalışmalarından bahsedilerek bu konularda da bilgi ve tecrübe paylaşımına hazır olunduğunun ifade edildiği görüşmede, gümrük idarelerinin karşılıklı olarak ziyaret edilmesi ve eğitim olanakları değerlendirildi.