Burundi Cumhuriyeti Büyükelçisi Gerard Ntahorwaroye BIKEBAKO'nun Genel Müdürlüğümüze Nezaket Ziyareti

25 Mart 2021

 
Gümrükler Genel Müdürü Mustafa GÜMÜŞ; Genel Müdürlüğümüze nezaket ziyaretinde bulunan Burundi Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Sayın Gerard Ntahorwaroye BIKEBAKO ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Söz konusu görüşmede Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Burak Serkan YAŞAR ve Daire Başkanı Emine Bilgehan TEKELİOĞLU da hazır bulundular.

Büyükelçi BIKEBAKO, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması ve Türk Gümrük İdaresinin deneyiminden faydalanarak ülkelerindeki gümrük teşkilatının kapasitesinin geliştirilmesinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Sayın GÜMÜŞ ise, Ülkemizi gümrük işlemlerinin ve yasal ticaretin en kolay, en hızlı ve en güvenli şekilde yapıldığı dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri hâline getirme hedefimiz çerçevesinde Bakanlığımız çalışmalarının sürdürüldüğü, gümrük alanında gerek idari yapılanma gerekse kullanılan sistem ve iş süreçleri konusunda kendilerince bilgi talep edilirse daima karşılıklı bilgi paylaşımına açık olduğumuzu ifade etti.